SSD almak ciddi bir iştir!

Bilgisayar sistemleri senelerdir HDD dediğimiz mekanik parça ile çalışıyor. Bu parça bilgisayarınızda ki darboğaz oluşturan etmenlerden birisidir. Senelerce bilgisayarlar bu parçadan ötürü tam performanslarını gösteremedi. İşte tam bu noktada SSD’ler imdadımıza koştu. Öncelikle bu yeni teknolojinin avantajlarından bahsedelim.

SSD’lerin avantajları;

  • Mekanik parça bulundurmadıkları için şok, sallanma, darbe gibi durumlara acayip derece dayanıklılar.
  • HDD’lerin verileri plaka üzerinden bulması uzun sürer. Ama SSD’ler bir veriyi daha önce indekslediği için o veriyi rahat bir şekilde bulur.
  • SSD’lerin IOPS yani Input/Output değerleri çok daha yüksektir. Bu sayede aynı anda bir sürü işlem yapabilirler. HDD’lerin ise IOPS değerleri oldukça düşüktür ve işletim sistemlerini hızlı bir şekilde çalıştıramadıkları gibi aynı anda bir sürü işlemde yapamazlar.
  • SSD’ler çok az güç tüketirler. Böylece batarya performansını artırırlar.
  • SSD’ler çok daha yüksek sıralı yazma hızlarına ulaşabilirler.

SSD teknolojisinin avantajları tam olarak bunlar. Bir bilgisayarın alması gereken performansı almasını sağlıyor diyebiliriz. HDD ile kasan bir bilgisayara SSD takıldığında ciddi miktarda hız farkı hissedilebiliyor.

İşte tam olarak bu yüzden bir SSD almalısınız. HDD’ler 1900’lü yıllardan kalma, çok eski bir teknoloji. Hem sesli çalışıyorlar, hem de çok yavaşlar. Bilgisayarınızın gerçek performansını görmek adına mutlaka bir SSD almanız gerekiyor. Tabii iyi bir SSD almanız gerekiyor. 🙂 Kronik sorunu olmamasına özellikle dikkat etmeniz gerekiyor. Ki bunu SSD seviye listemizden görebilirsiniz. İhtiyacınıza göre bir SSD alabilirsiniz. İşletim sistemi kuracaksanız TLC NAND bir SSD, yüksek kapasiteli bir depolama için alacaksanız QLC NAND SSD alınabilir.

Yorum bırakın